Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Online Masterclass ReFresh

Archiefbeelden in jouw productie? In de online masterclass op maandagavond 24 januari hoor je van een documentairemaker, een researcher en een speelfilmproducent hoe zij dat gedaan hebben.

De ReFresh Online Masterclass is gericht op iedereen die wil leren over archiefmateriaal in een mediaproductie en wordt georganiseerd door VERS en Beeld en Geluid.


Filmmaker Aliona van der Horst vertelt over haar documentaire Turn Your Body to the Sun (competitie IDFA 2021 en in 2022 te zien in de bioscoop) waarin veel materiaal uit archieven verwerkt is. Researcher Gerard Nijssen geeft inzicht hoe zij samenwerkten. Waar vonden ze welk materiaal? Hoe en waarom werd dit materiaal bewerkt? 

Producent Joram Willink van Bind Film vertelt over de Gouden Kalf-winnende speelfilm De Veroordeling en waarom zij daarin materiaal uit archieven gebruikt hebben. Hoe hebben zij deze fragmenten geregeld? 

Ook krijg je een inkijkje in de verschillende collecties van Beeld en Geluid en hoor je welke projecten Beeld en Geluid met betrekking tot hergebruik organiseert.  

Moderator: Marieke Widlak


De ReFresh Online Masterclass dient als inspiratie voor het ontwikkeltraject ReFresh. Beginnende makers krijgen de kans om de creatieve mogelijkheden van archiefmateriaal te ontdekken. 

1. Kies je ticketsoort

 • Selecteer je tickets
  Prijs
  Aantal
  Subtotaal
 • Online Masterclass ReFresh
  Maandag 24 januari 2022, 19:30 uur
 • Ticket Online Masterclass ReFresh € 5,00
  € 5,00

  Als lid van VERS kun je gratis deelnemen aan de masterclass. Voer je lidmaatschapsnummer in om gebruik te maken van het gratis kaartje.

 • Subtotaal: € 0,00
 • Ik heb een kortingscode
  Je (kortings-)code is niet geldig. Controleer je code.

  Heb je de code eerder ingevuld maar is de bestelling niet afgerond, dan is de code 15 minuten ongeldig. Probeer het na 15 minuten nogmaals.
  Kortingscode: - € 0,00
 • Totaalprijs
Ticket support